Kingsbury

 

Și observi, de deasupra parcului din Kingsbury, o stație de “tube” de Wembley, cum Reca vine spre casă… Urâtele chipuri, negre, șterse, peste tot, strigă la ea. Bagă capul între umeri și merge mai departe. Sporește pasul. Suferă după un bărbat care a transformat-o în fantomă. Nu mai știe nimic de el. Indiferent de prejudecățile inculcate, de religie și de castă, de culoare sau de climă, dragostea de genul ăsta lasă aceleași urme. Diferă doar justificările… Chipurile urâte sunt pe semnele de circulație. Sau alături, dând din mâini, mâinile ca niște pedale, ca să înainteze. Un duh negru suflă dintr-un separeu peste toți trecătorii. Plouă din nou. Duhurile negre se trezesc și încep să sufle pe rând. Se joacă. Suflă din ce în ce mai tare peste golemurile mergând pe stradă.

Intră în parc. Veverițe cenușii rânjesc la ea. Iepurii par niște animale fioroase. O vulpe o ia la goană pe iarbă, spre niște tufe fără nume. Un individ înalt, cu turban negru, vine agasant de aproape de ea. Do you need a s…f? Some cocaine? If you ever neeeed a-ny-thing, gaaal, you’ll find me here, I have a-ny-thing youuu neeed. Ea merge mai departe, mai repede, fără să ridice capul din pământ.

Stă la numărul 13. Iese din parc înainte de casa 1. Mai sunt 13 case. Pare pe dreapta, impare pe stânga. În fapt, 7 case lungime. Plânge. Aș lua-o în brațe, dar am mai luat și alți oameni de felul ei… am sufletul dat pentru totdeauna unei singure femei, femeie care m-a lăsat fără Dumnezeu. Îmi pare rău, Reca, îmbrățișările mă ard… Oricum, sunt o fantomă. Intră în casa ei de proxeneți vegetarieni, barbati puturosi si violenti. Răsuflă ușurată. Și prostituatele se tem de viol. Dar contează mai puțin.

Posted In:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s