Palat

Am intalnit un individ care mi-a soptit o poveste ciudata.

– Am visat ca exist. Eram inalt, brunet, usor nebun din cauza unei memorii uriase, ca si cum cetatea mintii mele era prea mare si astfel de neinteles pentru o lume atat de mica intr-un sens meschin. Eram un om liber si singur, devotat unui mestesug neobisnuit. Obtineam cerneala din orice. Piatra. Flori. Pesti. Cer chiar. Aveam totodata un curaj pe masura memoriei, daca nu mai mare. Avand atatea date, puteam vedea in semenii mei… care functionau dupa un numar cu mult mai limitat de posibilitati. Unii dintre ei puteau intui grandioasa mea existenta. Precum razele intuiesc soarele. Dar palatul meu era ridicat pe fundul unui ocean, ascuns tuturor.
Casa mea, in lumea reala, se afla deasupra unei strazi care gazduia targuri de flori, un carnaval vara, cateva restaurante cu profiluri diverse, un anticariat si un multiculturalism caruia ii memorasem sensurile, esenta. Totul era usor si cumva frumos, unduindu-se precum o o cadana pe holurile singuratatii mele cauzate de spatiile prea mari din interior, o lume rece si absurda.
Traiam cu umbra unei martire din alta viata. Purta haine subtiri pe un trup cioplit in granit si plin de energia efemeridei care a gasit leac mortii. Se odihnea in lentoarea propriului dans. In pauzele dintre clipiri.
Nu mancam si nu beam decat de placere, niciodata de foame sau sete. Era suficient nectarul propriei nebunii curgand liber prin vene, proteina acestui vis.
Visam mergand la cel care povesteste acum si habar nu am care sunt cu adevarat lasat Aici sa fiu, smintitul imemorial sau cel care nu isi poate croi drum intr-o lume mai mica, in sens meschin, decat cochilia unui melc.

Posted In:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s