Baz

Fara legatura cu realitatea.

 

– Figura ta e prea frumoasa ca sa o ascunzi. Iti sta mai bine asa, Baz. Esti o femeie plina de farmec. Ai varsta potrivita, esti vesela, sexy si ai un nume deosebit. Nu m-am putut abtine, trebuia sa te invit. Sunt un barbat caruia ii plac femeile frumoase. Esti profilul perfect.

– Ma bucur ca m-ai invitat. Nu pot insa bea, ma arde stomacul de fiecare data cand o fac. Vreau o aventura. Nu ma feresc sa o spun.

– E perfect. Eu parasesc inainte sa ma indragostesc. Deci suntem pe aceeasi lungime de unda. Nu imi place starea aia. Obsesia.

– Engleza ta e perfecta. Mergem la tine?

– Ne grabim?

– Nu neaparat. Nu. Nu te-am mai vazut o vreme. Ma simteam singura, desi nu vorbisem niciodata. Eram obisnuita sa te vad la geam, fumand in tacere. Se aude mereu muzica frumoasa de la tine. Uneori, cam trista.

– Nimic nu e trist pe lume, cu atat mai putin muzica. E doar povestea cuiva asa cum o aude el. E frumos. Atat conteaza, ca e frumos. Eu nu percep veselul si tristul ca ceilalti.

– Sunt lucruri triste pe lume.

– Sunt. Dar sunt fragmente de viata, iar viata, over all, e frumoasa.

– Dansezi ca un apucat. Te-am vazut cu tiganii, in curte. Traiesti la limita, se vede.

– Oh, ii ador. Cand scot saxofoanele, cand frigem carne. Dansam “tiganesti” autentice. Si sunt atat de respectuosi… Si loiali.

– Am vazut. Te striga mereu la geam cand nu esti. Esti inima petrecerilor lor. Imi vine si mie sa te strig. Nu stiu de ce. Cine esti tu?

– Nu stiu. Am fost intrebat de multe ori. In ce sens?

– Nu stiu.

– E o intrebare buna. Vreau sa devin, prin faptele mele, un om al lui Dumnezeu. Sunt o cazatura altcumva. Nu ma plac.

– Ai o aura. Esti frumos.

– Ma stanjenesc complimentele si nu e deloc asa. Sunt urat, complicat si obsedat, manipulator, rau. O fac de placere, nu neaparat ca sa obtin ceva. My own lil game. Te voi deprima curand.

– De ce nu te lauzi, ca noi toti?

– Mai tarziu. O sa vorbesc enorm despre mine. Sunt nepasator. Singura chestie pe care o am e, uneori, zvacnirea unui imens orgoliu. Altfel, da, am a cold basterd. Orgoliul ma incalzeste ca un foc. Femeile au devenit doar un pansament pentru singuratati. De unica folosinta.

– Asta sunt si eu? Ar trebui sa fie trist pentru mine, dar e provocator. Si oricum nu te cred. You are human after all. Si iti plac numele deosebite. Mergem?

– Unde?

– Vreau sa iti vad camera, mereu m-am intrebat cum arata locul din care se aude asa muzica.

 

 

Posted In:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s