Gradina Secreta

Printre crengile castanului se strecoara superba prezenta a unui impersonal soare. Te adoarme incet, pilula de aur dizolvata in clorofila… punand la somn angoasele. O bautura din afine iti umple gura cu amintiri impacate cu ele insele, in sotronul lor sentimental. Arunci un ciob colorat si incepi sa topai pe un picior. Si adormi.

Visezi ceva fara noima, adunandu-se usor-usor in sens. Mirosul azaleelor inunda fiinta. Un copac cu frunze dese precum solzii pestilor s-a imprastiat peste tot, ascunzand ochilor o magazie. Te afli intr-o gradina secreta, care s-a ascuns de tine doar ca, odata descoperita, sa mire si bucure mai tare Irisul. Florile sunt facute cerc in jurul locului misterios, dosit si mai bine dupa caramizile tulpinilor si petalelor lor mari, ca o hora facuta in jurul unei inimi care s-a inventat pe sine.

In magazia cu lemnul imbatranit de timp si umezeala, pe un raft, un zmeu in forma de fluture isi misca incet colturile la auzul ciripitului unor pasari mici. Isi doreste sa fie pasare… Barbatul adormit l-a fabricat in vis, pagina purtand aura onirica a existentei. “Only if you looved meee…” se aude in departare…

Un baietel blond, cu parul foarte lung, isi plimba trupul subtire printre crengi. Fat-Frumos cand era mic. Si-a pus o Torah sub picioare, ca sa ajunga pe raftul de sus, unde sta asezat un volum de versuri scris cu lacrimi de iubire de Ei insisi Arhanghelii.

Posted In:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s