Aparate de zbor

Numai omul putea transforma Zborul in ceva urat. Un aparat (de zbor) care sa arunce bombe din ultrasupervijelioasa lui deplasare cu Mach 20, adica de 20 de ori viteza sunetului (1 Mach = 340m/s). Te intrebi, tu, persoana rationala: despre ce este vorba in acest joc al inarmarii si genocidului, cum au ajuns acesti copii sa ne guverneze din turnul inaltei lor lipse de constiinta si intelect? Cine sunt acesti demoni infatisand, in toata intunecarea si atrocitatea lor, Supraomul? Ce razbunare a naturii a permis Holocausturi, pe Mao, dictatori parca picati din universuri nefamiliarizate cu vreo forma de intelegere, imperii ale groazei si mortii, si beznei? Ce anomalie a lasat in urma aceasta ramasita a crimei in noi? Oare, dintre toti zeii, a supravietuit doar Ares, pitit pe undeva printre trunchiurile moarte ale unei constelatii, lipsit de vreo amanta si chiar de vreun destin zeiesc, in marele abis al singuratatii celeste, ispravind timpul in sorbituri nesabuite? Oare omul este un simplu cancer in fata caruia Cosmosul tremura, constient de finalitate? Care e sensul popularii acelui Cosmos,  sa ne ducem mai departe debrisul si sa largim orizontul razboaielor noastre interioare, sperand ca distantele ne vor vindeca lipsa apropierii?! Oare, pana nu ne vindecam propria natura, nu suntem mai degraba un pericol pentru orice Luna sau Marte? Psihologul Constiintei Generale, Orice Dumnezeu vreti voi, este pe picior de a fi incarcerat. Pe motivul smintelii de nu ne primi in nesfarsirea Lui. Orice am vrea noi sa colonizam, fie si propria noastra realitate, va fi sortit esecului, daca Zborul si Planetele nu vor fi listate in Codul Etic al venerabilei Evolutii.

Posted In:

2 Comments

  1. Daca romanii vechi n-ar fi fost eliminati in anii 50, iar cei scapati izolati, in deceniile care au urmat, ai fi avut raspunsuri la toate intrebarile acestea. Prin asta poti intelege, la modul superficial, motivele celor petrecute in acele timpuri. Dupa cum vezi, le repeta, mereu, sub o noua forma si intr-un scenariu cu adaugiri tehnologice. Ai vazut ce-au facut la noi, incepind cu 2005, cind au repetat anii 50 avind ca aliat, din nou, taranimea parvenita, retrograda si revansarda? Problema nu mai erau romanii vechi, ci cei care s-au ridicat sau incercau sa se ridice dintre ei. I-ai vazut pe tefelisti, care sint progeniturile flotantilor, in ce hal sint: prosti, violenti, indivizi a caror zi prinde o structura daca au pe cine sa urasca. Ai vazut demonstratiile cu spinzuratori? Astia sint si nu se vor schimba niciodata! Mereu vor crede ca le stiu pe toate, desi sint definitia prostiei si mizeriei, niste slugi fara valoare, care nu-si pot inchipui viata fara stapini.

    Liked by 1 person

  2. Old friend, ai mare dreptate in multe privinte. Am incercat si eu sa descopar in romanul nou daca mai conteaza ceva. Pattern-ul e simplist: needucati–> laxitate si apoi completa nepasare->capabili de orice in numele “fericirii” (pe care oricum nu o inteleg), care- un efect deviat al aceleiasi cauze- conduce la un egoism oribil. For them life has no meaning, o hlizeala si o caldurica intre picioare sunt esenta vietii aici si beyond. Nu citesc o carte, nu se duc la un spectacol si chiar daca o fac nu se prinde mai nimic. Parteneri de conversatie de calitate gasesti din ce in ce mai rar, o apatie generalizata a pus stapanire. Nimeni nu mai are vreo viziune, vreun principiu, loialitatea e data la schimb pe comoditati ieftine si oglinzi, multe oglinzi, in care sa se poata privi in mai multe feluri-acelasi fel pe ei insisi. Sacrificiul si prietenia adevarata nu mai depasesc cercul unui gratar sau al unui strans la bautura, imbracati in haine lucioase si de prost gust, gustand din mici saptamanal, inconjurati de fum. Pun pret pe aparente, pentru ca interior nu poseda oricum. Le trebuie foarte putin sa se simta jigniti, nu stiu sa scrie, sa vorbeasca, inteleg paralel orice. Te face sa iti doresti, asa cum isi doresc ei, fara sa realizeze, dizolvarea propriei natiuni. Ceea ce e teribil de dureros.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s