Preludii bahice

In vagauna unei plaje ouate pentru cateva ore de reflux, doi amorezi se lupta razand pentru o minge rosie, ovala ca amorul dintre doi. Nu e nimeni in jur, cel mai apropiat asezamant omenesc e dincolo de orizont. Vin din oras pentru un sfarsit de saptamana izolat, departe de grohaiala urbei. In pat nu mai fac dragoste, e prea consumat. 

In timpul saptamanii, el cara incaltaminte din Europa in Rusia. Ca sa nu il jefuiasca cine stie cine, o saptamana cara papuci stangi, una papuci sa il incalte pe dreptul. Ea e starleta porno, de o frumusete inmarmuritoare, uluitoate, devastanta, cu usurinta ar putea castiga un Miss Univers, un premiu care s-ar da anual, pentru eternitati, fara sa mai fie nevoie de nicio participare, toata lumea fiind constienta ca show-ul frumusetii ar fi un biet fals. Amandoi provin din familii de oameni cu o inteligenta peste medie, fratele ei fiind nimeni altul decat cel care a venit cu ideea ca gura tubului de Colgate sa fie marita, ca  pasta sa fie consumata de doua ori mai repede si sa se vanda de doua ori mai mult, idee ingenioasa, premiata ca atare, aducatoare de profituri exorbitante.

Pe seara, undeva mai sus, nu mai tarziu de opt, un grup de 10 tineri li se alatura si ca niste neapostoli de ocazie flamanzi stau in jurul unui foc discutand despre vrute si nevrute, muscand din carne proaspat fripta si fructe incalzite in masini. Cupluri indeobste, desi nu ai spune, fiindca exista o tensiune erotica si se impart priviri si intre cine nu trebuie, secrete plutind in aer. In nisip cresc niste capatani de iarba, in bulgari de clei adusi de ploi de si mai la deal. Fiecare isi manevreaza discursul ca sa il convinga pe celalalt de ceva, fiecare are ceva de spus, desi mai degraba nimicuri care, desi, repet, indivizi usor adaptabili si dupa toate criteriile inteligenti, plictisesc si se repeta, le auzi in toate grupurile de oameni, indiferent de peisaj.

Se chercheles usor, munti de sticle de bere si vin, si alcool zac, asa cum se spune, ca niste cadavre langa mica lor tabara, iar limbile se dezleaga si inteligenta incepe sa dispara. Cu fiecare minut, erotismul initial se transorma in porcarie si oricine poate ghici ce urmeaza: sordide incrucisari vor avea loc, fiindca aluziile au fost sarite, aceasta recuzita de priviri si insinuari, pod intre unul si doi, si mai multi, in cazul nostru. Dar nu se intampla, cu totii se opresc in punctul in care goliciunile sunt gata sa se contopeasca. E doar un joc prostesc.

Intr-un final, spre dimineata, au adormit cu totii si au visat ca fac amor. Apoi au plecat si nu au fost niciodata siguri daca preludiul bahic a fost un vis sau visul a fost realitate…

Posted In:

4 Comments

      1. Pentru că îmi place maniera/modul în care vă exprimați/ fiecare articol are ceva special… Nu știu să vă explic, dar îmi place, mie îmi transmit multă emoție. Din acest motiv vă admir. Dacă am greșit cu ceva (urmărindu-va blogul – am fost tentată de câteva ori să cred asta) îmi cer scuze și mă retrag.

        Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s